Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a demarat un nou curs prin Centrul de Inovație și E-Health.
În cadrul programului de instruire, medici rezidenți din specialitatea de diabet vor exersa tehnicile de implementare și de operare a sistemelor de livrare automată a insulinei.
Cursul se desfășoară pe perioada a două zile de formare intensivă.
Programul de formare a medicilor diabetologi „Terapia cu pompa de insulină” , la care participă 26 medici rezidenți, a fost inițiat de conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian.
„Dezvoltarea programelor specializate destinate tinerilor medici, axate pe formarea și îmbunătățirea abilităților practice în utilizarea tehnologiei, este extrem de importantă și cu siguranță reprezintă un punct de referință în evoluția carierelor acestora. Astfel de inițiative nu numai că vor ajuta tinerii medici să se adapteze rapid la progresul tehnologic, dar vor constitui și piloni importanți în parcursul lor profesional. De asmenea, consider că aceste programe vor aduce un plus și pentru pacienții cu pompe de insulină. Prin aceste programe educaționale și specializate, tinerii medici sunt pregătiți să facă față cerințelor tehnologice din ce în ce mai avansate. Acest lucru se traduce printr-o îngrijire mai precisă și mai eficientă pentru pacienți, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții acestora și la gestionarea optimă a afecțiunii lor”, a declarat conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian.
Dr. Ștefan Busnatu, coordonatorul Centrului de Inovație și E-Health al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, consideră că aportul tehnologiei în sănătate va avea un rol din ce în ce mai important, iar mai ales tinerii medici trebuie sa aibă abilitățile necesare pentru a lucra cu tehnologia medicală în beneficiul pacienților.
De asemenea, prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a subliniat, în deschiderea acestui curs, importanța dezvoltării de proiecte și programe adresate tinerilor medici, ce au la bază tehnologia.
„Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” își orientează direcția strategică spre domeniul E-Health, iar în ultimii ani am evoluat de la stadiul de strategie și concept la implementare practică. Un exemplu elocvent este acest curs, organizat în propriul nostru Centru de Inovație și E-Health, dechis în cadrul Universității noastre. Avem în prezent atât infrastructura necesară, cât și o mare parte din echipamente, ceea ce ne permite să dezvoltăm programe de E-Health adresate atât studenților, cât și medicilor pe care îi formăm în cadrul Universității noastre”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga.
rohealthreview.ro