Iulian Dumitrescu: Nimic din ce am făcut pentru Spitalul Județean nu ar avea valoare fără ce se întâmplă astăzi aici.
Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București are, din acest an, o secție și la Ploiești. Ideea s-a concretizat în timp record și, chiar dacă deocamdată este vorba despre pregătirea a numai 50 de studenți, este un demers important care vine în completarea eforturilor făcute până acum sub forma investițiilor în infrastructura medicală.
“În premieră, în data de 3 octombrie, UMF ”Carol Davila” din București va deschide anul universitar și la Ploiești unde, din această toamnă, în cadrul unei extensii a Facultății de Moașe și Asistență Medicală (FMAM) a UMFCD își vor începe cursurile universitare de Asistență Medicală Generală primii 50 de studenți”, a anunțat conducerea Universității de Medicină și Farmacie.Festivitatea a avut loc astăzi, la Palatul Culturii, în prezența mai multor personalități, printre care s-au numărat rectorul UMFCD, prof. univ. dr. Viorel Jinga,
decanul Facultății de Moașe și Asistență Medicală din cadrul UMFCD, prof. univ. dr. Victor Dan Eugen Strâmbu, rectorului UPG Ploiești, conf. univ. dr. ing. Alin Diniță, managerul SJU Ploiești, dr. Bogdan Nica, și președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, acesta din urmă subliniind, în discursul său, de ce a ținut atât de mult ca la Ploieștiul să aibă, c\t se poate de repede, propria secție a UMF “Carol Davila”.”Avem cel mai modern bloc operator din țară, cu 13 săli de operație noi, o investiție de peste 11 milioane de euro în parteneriat cu OMV Petrom. Avem un spital modular care urmează să fie dat în folosință, la secția de la Obor, și acolo vrem să facem toată infrastructura în jurul spitalului. Se lucrează la ambulatoriu, urmează ca până în decembrie să fie gata și să avem condiții moderne acolo. Unitatea de Primiri Urgențe va fi terminată până în decembrie.
Lucrăm la un proiect de digitalizare prin care încercăm să facem în așa fel ca oamenii să nu mai fie nevoiți să aștepte la cozi prin spital, să avem o aplicație prin care să se poată programa, la medic, la CT, la RMN, on-line sau prin call center, să eliberăm și spitalul. În premieră mai spun că suntem preocupați de ce se întâmplă cu hrana pacienților. Încercăm să facem și noi ce au spitalele private, un catering la care să suportăm diferența de preț. Urmează, săptămâna viitoare, cea mai mare investiție pe care a avut-o infrastructura medicală din Prahova. Este vorba despre peste 42 de milioane de euro, urmează lansarea licitației pentru o secție de Ginecologie ultramodernă, cu săli de operații, și o secție de Pediatrie, cu Unitate de Primiri Urgențe și ambulatoriu, să nu mai stea copiii pe stradă, pe Bulevard. Sunt multe altele… Mare parte din ele vor fi gata până anul viitor. Dar nu este suficient. Nimic din toate acestea nu ar avea valoare fără ce se întâmplă astăzi aici”, a punctat Iulian Dumitrescu.
telegrama.ro